Який сервер переможе: HP ProLiant ML110 Gen9 або ProLiant DL120 Gen9   

 

Розглянемо дві популярні моделі серверів і порівняємо їх основні характеристики.


Обидві моделі розроблені як компактні серверні рішення для малого та середнього бізнесу, мають можливість резервування та гнучкого масштабування. Пристрої добре підходять підприємствам із корпоративними потребами, наприклад, віртуалізацією. Але сервери цих моделей все ж таки відрізняються, вони виконані в різних форм-факторах і мають різні конфігурації.


  • Комплект поставки

HP ProLiant DL120 Gen9 є стійковим сервером, тому разом з ним надаються направляючі для установки в шафу. В інших аспектах комплектація цих моделей не відрізняється. У наборі приходить паперова документація та кабель живлення для підключення до ДБЖ.


  • Конструктивні особливості

HP ProLiant ML110 Gen9 виконаний у форм-факторі вежі висотою 4,5U і встановлюється прямо на підлогу, а сервер HP ProLiant DL120 Gen9 - це одноюнітове рішення для монтування у стійку або серверну шафу. Корпус ProLiant DL120 Gen9 виконаний із міцного сірого металу, а у ML110 Gen9 – покритий порошковою фарбою чорного кольору.


Щоб заглянути всередину модулів, потрібно зняти кришки. У випадку з HP ProLiant ML110 Gen9 потрібно послабити спеціальні болти на тильній панелі та зняти бічну кришку. Так ви зможете відкрити доступ до кріплення пластикової морди на передній панелі пристрою.


Для доступу до внутрішньої частини стійкової моделі треба зняти кришку. У цьому допоможе ручка, яка блокується ключем Torx.


Дуже зручним є те, що на тильній стороні кришок обох моделей знаходиться схема пристрою всіх компонентів у вигляді ілюстрації, яка допомагає системному адміністратору в обслуговуванні.


Система охолодження HP ProLiant DL120 Gen9 працює за допомогою трьох встановлених кулерів з підтримкою гарячої заміни, крім того, вона дозволяє встановлювати ще два елемента.


У свою чергу, HP ProLiant ML110 Gen9 для охолодження системи використовує один кулер, але має можливість установки і більш продуктивного рішення.


У стійковий сервер входить блок живлення з потужністю 550 Вт, який відповідає стандарту 80 PLUS Silver з ККД 85%.

А HP ProLiant ML110 Gen9 представлений у баштовому виконанні з блоком живлення потужністю 350 Вт. Він виконаний за стандартом 80 PLUS Bronze з ККД 82%.


Обидва блоки живлення не підтримують гарячу заміну. Однак у серверів є можливість комплектації більш потужними та просунутими блоками. Такі зміни доступні у конфігураціях на замовлення.


  • Технічні дані

Моделі HP ProLiant ML110 Gen9 і ProLiant DL120 Gen9 є односокетними серверами. Максимально вони підтримують 10-ядерні процесори. З HP ProLiant DL120 Gen9 можуть бути використані й більш потужні чіпи Xeon. Обидва сервери отримали по 8 слотів DIMM із чотирма каналами пам'яті.


  • Управління та контроль

Для управління даними серверами призначено систему менеджменту iLO Management Engine. Вона забезпечує контроль за пристроєм протягом усього життєвого циклу. Функціонал такої системи дозволить дистанційно займатися конфігуруванням, прошивками, моніторингом та оптимізацією енергоспоживання.


Хоча представлені сервери виконані в різних форм-факторах, вони мають схожі можливості. Такі пристрої ідеально підійдуть для малого та середнього бізнесу.


Придбати сервери  HP ProLiant ML110 Gen9 та ProLiant DL120 Gen9

Ви можете прямо у нас на сайті. Наші фахівці з радістю проконсультують Вас та дадуть відповідь на всі питання.


Детальніше про товар:


https://stack-systems.com.ua/uk/servers/server-chassis/hp-servers